ATO Başkanı Baran: Yabancının çalışma izni kolaylaşmalı!

Türkiye'de tekstil, imalat sanayi, inşaat ve mobilya gibi sektörlerde yabancı uyruklu çalışanlar, iş yükünün önemli bir bölümünü üstleniyor. Sanayi ve ticaret odası başkanları, mavi yakalı işçi açığını kapatmanın ancak yabancı çalıştırma izniyle mümkün olacağını vurguluyor. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ve diğer sektör temsilcileri, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

ATO Başkanı Gürsel Baran, yabancı çalışanların Türkiye ekonomisindeki kritik rolüne dikkat çekerek, "Onların gönderilmesi durumunda sanayici zora girebilir. Şu anda sadece Ankara'da 1 milyon yabancı uyruklu çalışan var. Şehrimizde herkesin çok iyi bildiği mobilya sanayinin kalbi Siteler, bu arkadaşlarımız olmazsa kapanır," dedi. Baran, gelişmiş ülkelerde de göçmenlerin benzer roller üstlendiğini belirtti.

GÖÇMEN ÇALIŞANLAR: DÜNYA GENELİNDE BİR GERÇEKLİK

Baran, Amerika, İtalya, Almanya gibi ülkelerde ağır iş yükünü göçmenlerin sırtladığını ifade ederek, "Bu ülkelere gittiğinizde garsonların, fabrika işçilerinin göçmen olduğunu görebilirsiniz. Biz bu sistemin bir benzerini talep ediyoruz. Kendi vatandaşımız bu tarz işlerde çalışmak istemiyor. Kalifiye eleman ihtiyacı yabancılar sayesinde karşılanıyor," diye konuştu.

EKONOMİK KATKI VE BÜYÜME İÇİN YABANCI İŞÇİLERE İHTİYAÇ VAR

Türkiye'de birçok sektör, yabancı uyruklu çalışanlar sayesinde ayakta duruyor. Sanayi ve ticaret odası başkanları, bu iş gücünün korunması ve çalışma izni düzenlemelerinin kolaylaştırılması gerektiğini savunuyor. Yabancı işçilerin Türkiye ekonomisine katkısı büyük ve bu katkının devam etmesi için gerekli adımların atılması önem taşıyor. Yabancı çalışanların istihdama kazandırılması, Türkiye'nin ekonomik büyümesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri