Baharatçılarda kurban mesaisi! Tadı da fiyatı da yakıyor!

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla kurban etinden sucuk yapmak isteyen vatandaşlar Ankara’daki baharatçılarda yoğunluk oluşturdu. Baharatçılarda 1 kilogram karabiber 550 lira, acı toz biberin kilosu ise 350 liradan tüketiciyle buluşuyor.

ÖZEL HABER:ESRA SARI

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Ankara’da kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşlar bayram hazırlıklarına başladı. Kurban Bayramı’nda kurban etinden sucuk yapmak veya mangal için hazırlık yapmak isteyen vatandaşlar baharatçıların yolunu tuttu.

Türk damak tadına en uygun olan karabiber, pulbiber, kimyon ve kekik gibi baharatlar en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Özellikle kırmızı et için vatandaşlar karabiber ve kimyon almayı tercih ediyor.

KARABİBERİN KİLOSU 550 LİRA!

anadolugazete.com.tr Ankara’nın merkezi olan Kızılay semtinde bulunan baharat dükkanlarındaki fiyatları araştırdı.

TOZ BİBERİN FİYATI YAKIYOR!

Baharat fiyatları ise şöyle: 1 kilogram karabiber 550 lira, 1 kilogram pulbiberin kilosu ise 400 ile 500 lira arasında,1 kilogram kimyon 300 lira, acı toz biberin kilosu 350 lira, 1 kilogram kekik ise 230 lira, sucuk baharatı ise 400 lira.

Baharatların fiyatı kalitesine göre de değişkenlik gösteriyor.

Vatandaşlar, kilogram ile baharat almaktansa gramla baharat almayı tercih ediyor. anadolugazete.com.tr'ye konuşan bir vatandaş, baharat fiyatlarından dert yanarak, "500 liraya baharat mı olur?" diyerek sitem etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri