Bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Bayram ikramiyesi ne kadar yatacak?

Bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Bayram ikramiyesi ne kadar yatacak? İşte detaylar...

Bayram ikramiyesi alacak vatandaşlar, Bayram ikramiyesinin ne zaman verileceğini merak ediyor. Peki, Bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Bayram ikramiyesi ne kadar yatacak? Detaylar haberimizde…

Emekli bayram ikramiyesinin ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emekli bayram ikramiyesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE ÖDEYECEĞİZ”

Erdoğan, “Emeklilerimizin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini inşallah Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Asgari ücret tespit komisyonumuz da çalışmalarına başlıyor. Son olarak Kurban Bayramı ile ilgili özellikle turizm sektörümüzü hareketlendireceğine inandığım bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Bu sene Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. İstişarelerimiz neticesinde 26 Haziran ve 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Hafta sonları ile birlikte vatandaşlarımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır. Bu kararımızın da tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuşmuştu.

1 HAFTA ÖNCE HESAPLARA YATMASI TAHMİN EDİLİYOR

Kurban Bayramı ikramiyesi yine bayram öncesi Haziran ayı içerisinde emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacak. Bayram tatili 26 Haziran’dan itibaren başlayacağı için ikramiyelerin bayramdan 1 hafta önce hesaplara yatması tahmin ediliyor.

2 BİN LİRA YATIRILACAK

Ramazan Bayramı ikramiyesi emekliler için 2 bin liraya yükseltilmişti. Emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi de 2 bin lira yatırılacak.

Emekli ikramiyesini; SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri, şehit yakınları ve gaziler, ölüm aylığı alanlar, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, Şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gören siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine ödeniyor.

Maaş ve ikramiyeler 17-23 Haziran'da ödenecek.

MAAŞ VE İKRAMİYE GÜNLERİ

• Ödeme günü 17-18 olanlar 17 Haziran'da,

• Ödeme günü 19-20 olanlar 18 Haziran'da

• Ödeme günü 21-22 olanlar 19 Haziran'da,

• Ödeme 23-24 olanlar 20 Haziran'da,

• Ödeme günü 25-26 olanlar 21 Haziran'da aylık ve ikramiyelerini alacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri