Bir ilde daha toplu taşımaya zam!

Erzincan’da toplu taşıma ücretlerinde artış yapıldı. Yeni tarife ile tam bilet 17 TL, öğrenci bileti 14 TL ve nakit ödeme 20 TL olarak belirlendi.

Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, özel halk otobüsü ücretlerinde yapılan zammı duyurdu. Limon, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Kanunu’nun 62. maddesi gereğince 07.08.2024 tarihinden itibaren geçerli olacak özel halk otobüsü ücretlerinde fiyat değişikliği yapılmıştır. Üyelerimizin talepleri doğrultusunda Birlik Yönetim Kurulumuz konuyla ilgili toplantı yaparak yeni fiyat tarifesini onaylamıştır. En son 13.01.2024 tarihinde tam bilet 14 TL, öğrenci bileti 11,50 TL ve nakit ödeme 17 TL olarak belirlenmişti. Ancak, akaryakıt fiyatları, araç yedek parça ve bakım-onarım giderlerindeki artışlar ile 2024 yılı 7 aylık enflasyon oranının %28,76 olması nedeniyle yeni fiyat tarifesine geçilmesi zorunlu hale gelmiştir."

YENİ FİYAT TARİFESİ ONAYLANDI

Limon, kararın maliyetler ve vatandaşların alım gücü göz önünde bulundurularak alındığını belirterek, "07.08.2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tam bilet 17 TL, öğrenci bileti 14 TL ve nakit ödeme 20 TL olarak onaylanmıştır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri