Borsa 10 bin puan sınırına dayandı: Faiz kararı sonrası alımlar hızlandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararının ardından Borsa İstanbul’da hareketlilik yaşandı. BIST 100 endeksi, yüzde 2'ye yakın artışla 10 bin puan sınırına yaklaştı. Özellikle bankacılık sektöründeki artış dikkat çekti.

Faiz kararının ardından BIST 100 endeksinde güçlü bir yükseliş yaşandı. Endeks, yüzde 1,9 artışla 9 bin 956 puan seviyesine gelirken, seans içi en yüksek seviyesi olan 9 bin 981 puanı gördü. Tüm sektör endeksleri pozitif yönde hareket ederken, bankacılık endeksi yüzde 3’lük değer kazancıyla öne çıktı. Gayrimenkul yatırım ortaklığı yüzde 2,2, ulaştırma yüzde 1,9, bilişim yüzde 2 ve holding endeksi yüzde 1,9 değer kazandı.

TCMB FAİZ KARARINI DEĞİŞTİRMEDİ

TCMB, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini sabit tutma kararı aldı. Yüzde 50 seviyesinde bırakılan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranıyla ilgili PPK duyurusunda, temel mal enflasyonunun sınırlı bir artış gösterdiği, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin ise son çeyrekte beklendiği belirtildi. Enflasyonda kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda, para politikası araçlarının etkin şekilde kullanılacağı vurgulandı.

KREDİ RİSK PRİMİNDE SERT DÜŞÜŞ

TCMB’nin faiz kararının ardından Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) sert bir düşüş yaşadı. 256,5 baz puana gerileyen CDS, şubat 2020’den bu yana en düşük seviyesine yaklaşmış durumda. Analistler, Merkez Bankası'nın karar metninin enflasyonla mücadelenin sürdürüleceğine işaret ettiğini belirterek, Türk Lirası varlıklarına olan talebin bu nedenle arttığını ifade etti(HABER7)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri