Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü artışla kapattı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,97 oranında değer kazanarak 9 bin 132,30 puandan tamamladı. Önceki kapanışa göre 87,41 puan artış gösteren endeksin toplam işlem hacmi ise 71,3 milyar lira olarak gerçekleşti.

Sektörel bazda değerlendirildiğinde, bankacılık endeksi yüzde 1,28, holding endeksi ise yüzde 1,10 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazanç sağlayan iletişim sektörü, yüzde 4,84'lük artışla öne çıktı. Öte yandan, en fazla kaybeden sektör ise yüzde 2,05 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan istihdam verilerinin ardından ekonomide "yumuşak iniş" beklentileri artarken, Orta Doğu'daki devam eden gerilimlerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor. ABD'de ekonominin resesyona girmeden enflasyonun hedef seviyelere indirileceğine dair iyimserlik hâkim.

Analistler, bu akşam ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarının takip edileceğini belirtti. Yarın yurt içinde sanayi üretimi, işsizlik oranı ve haftalık para ve banka istatistikleri açıklanacakken, yurt dışında ABD'de enflasyon verileri, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) toplantı tutanakları, Japonya'da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları öne çıkacak.

Ayrıca, yarın açıklanacak enflasyon verilerinin ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapma potansiyeline dair sinyaller verebileceği kaydediliyor. Fed'in gevşeme sürecine girmesiyle birlikte gelecekteki adımlarına dair beklentilerin de değişebileceği ifade ediliyor.

BIST 100 endeksinin teknik analizi açısından, 9.200 ve 9.300 seviyeleri direnç konumunda bulunurken, 8.850 ve 8.700 puanları destek seviyeleri olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri