Borsa'da gün düşüşle kapandı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,05'lik bir düşüşle 11.134,08 puandan tamamladı.

Önceki kapanışa göre 5,26 puan azalan endeks, toplam işlem hacmi ise 98,7 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,70, holding endeksi ise yüzde 0,07 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,41'lik artışla finansal kiralama faktoring sektörü olurken, en çok kaybettiren yüzde 2,45'lik düşüşle spor sektörü oldu.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl içinde iki faiz indirimine gitme olasılığına rağmen, ABD'de yapılacak seçimlerin belirsizliği nedeniyle küresel piyasalarda yatay bir seyir olduğunu belirtti. Yarın için yurt içi veri gündeminin sakin olacağını, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı, ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve İngiltere'de işsizlik oranı gibi verilerin takip edileceğini ifade ettiler.

Teknik olarak BIST 100 endeksinde 11.000 ve 10.900 seviyelerinin destek, 11.250 ve 11.350 puanın ise direnç noktaları olarak öne çıktığını belirten analistler, ECB'nin politika metni ve Başkan Christine Lagarde'ın açıklamalarının piyasalar üzerinde belirleyici olacağını vurguladılar. Euro Bölgesi'nde ekonomik aktivitenin beklenenden daha fazla yavaşladığı endişelerinin de piyasalardaki görünümü etkilediğine dikkat çekildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri