Borsada gün "eksi" ile kapandı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,01 değer kaybıyla 10.473,47 puandan tamamladı.

Endeks, önceki kapanışa göre 324,62 puan azaldı ve toplam işlem hacmi 82,6 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 3,95, holding endeksi ise yüzde 3,14 değer kaybetti. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en büyük kaybı yüzde 4,44 ile iletişim sektörü yaşadı.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayından itibaren faiz indirimlerine yeşil ışık yakmasına rağmen, ABD'de açıklanan verilerin ekonominin beklenenden daha sert yavaşlayabileceğine dair sinyaller vermesiyle birlikte küresel pay piyasalarında negatif bir seyir izlendiğini belirtti.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, tarım dışı istihdam temmuz ayında 114 bin kişi artarak beklentilerin altında kaldı. İşsizlik oranı ise aynı dönemde yüzde 4,1'den 4,3'e yükseldi. İşsizlik oranı, art arda dört aydır yükselerek Ekim 2021'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Önümüzdeki hafta yurt içinde enflasyon, reel efektif döviz kuru, sanayi üretimi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyon raporu gibi önemli veriler açıklanacak. Yurt dışında ise Almanya'da fabrika siparişleri, sanayi üretimi ve enflasyon, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve perakende satışlar, ABD'de dış ticaret dengesi ve haftalık işsizlik maaşı başvurusu gibi yoğun bir veri gündemi bulunuyor.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.450 ve 10.400 puan seviyelerinin destek, 10.700 puanın ise direnç konumunda olduğu belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri