Buzdolabını doldurmak hayal oldu! Peyniri zam fırtınası vurdu!

Son dönemlerde buzdolabını doldurmak hayal oldu. Gıda fiyatlarındaki artış devam ediyor. Temel gıda ürünlerinden biri olan peynir de artık cep yakıyor. 500 gram inek peynirinin fiyatı 425 liraya yükseldi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Son dönemde gıda fiyatlarındaki artış devam ediyor. Temel gıda ürünlerinden biri olan peynir de artık cep yakıyor. Yüksek enflasyon, süt fiyatlarındaki yükseliş ve artan maliyetler peynir fiyatlarını doğrudan etkiliyor.

Üreticiler, yüksek hammadde maliyetleri ve nakliye giderleri nedeniyle fiyatlarını artırmak zorunda kalıyor. Özellikle son aylarda yem fiyatlarının artması, süt üretimini de olumsuz etkiledi.

Ulusal Süt Konseyi, 1 Mayıs'ta sütün litre başına 14,65 lira olacağını açıkladı. Ancak sütün litre fiyatı 4 aydır değişmemesine rağmen, peynir fiyatları artmaya devam etti.

500 GRAMLIK İNEK PEYNİRİ 400 LİRAYI AŞTI!

İnek peynirinin 500 gramlık paketinin fiyatı 425 liraya yükseldi. Bu durum, aile bütçelerini etkileyen önemli bir sorun haline geldi. Tüketiciler, artan peynir fiyatlarından şikayetçi.

Ünlü bir zincir marketin sanal marketinde yer alan peynirlerin fiyatları ise şöyle; 700 gramlık kaşar peyniri 239 lira, 500 gram inek peyniri 425 lira, 500 gram tam yağlı olgunlaştırılmış inek peyniri 240 lira, 200 gram mozarelle peyniri 115 lira, 500 gram süzme peynir 110 lira, 400 gram labne peyniri 80 lira, 250 gram tam yağlı olgunlaştırılmış eski kaşar peyniri 214 lira ve 350 gram lor peyniri 45 liradan tüketiciyle buluşuyor.

Birçok vatandaş, peynir alışverişlerini kısıtlamak zorunda kalıyor. Bazı marketlerde alternatif ürünlere yöneliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri