Sigaraya yine zam geliyor | Çare sigarayı bırakmak

Tekel bayileri ve akaryakıt istasyonları vergi dairesi gibi. Dövize endeksli oarak akaryakıta gelen zamdan sonra şimdi de sigaraya zam geliyor. Temmuz ayı başında sigaraya 3-8 TL arasında zam yapılacağı duyuruldu.

Kamuda tasarruf tedbiri uygulanacağı açıklandı ancak çoğu kamu kurumunda uygulama hayata geçirilemedi. Buna karşılık akaryakıt ve tekel ürünlerine yine zam geliyor. Temmuz ayında 5 sigara grubuna daha 3 ila 8 TL arasında zam yapılacağı öğrenildi.

Yasa uyarınca sigaradan alınan ÖTV, ocak ve temmuz aylarında geçmiş 6 aylık üretici enflasyonu (ÜFE) kadar arttırılıyor. Yılın ilk altı ayında ÜFE yüzde 20'nin altında olmayacak. Sigaranın perakende satışı 60 TL’nin altında kalamayacak.

HANGİ SİGARAYA KAÇ PARADAN SATILACAK?

65 TL Winston marka sigaranın fiyatı 6 TL yükselerek 71 TL; Camel Yellow - Brown marka sigaranın 63 TL olan fiyatı da 6 TL zamlanarak 69 TL olacak.

69 TL olan kısa Parliament marka sigara 6 TL zamlanarak 75 TL; Marlbora Touch, 66 TL'den 8 TL zamlanarak 72'ye; 65 TL olan Muratti de 6 TL yükselerek 71 TL olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri