Çaykur'dan yüzde 68'e varan zam

Çaykur, 2024 ürünü yaş çay alım fiyatlarına yapılan destekleme hariç yüzde 50, destekleme dahil yüzde 68 zam sonrasında kuru çay fiyatlarına ilk zammı gerçekleştirdi.

Bloomberg'ün haberine göre, Çaykur'un yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi ve bu listelerde çay fiyatlarına önemli artışlar yapıldı.

Eski listede 1 kilogram Rize Turist çayının tavsiye edilen toptan satış fiyatı 152,81 TL iken yeni listede bu fiyat 189,54 TL olarak belirlendi. Böylece Rize Turist çayı yüzde 24 oranında zamlandı.

Benzer şekilde, eski listede 1 kilogram Tiryaki çayının tavsiye edilen toptan satış fiyatı 149,68 TL iken yeni listede bu fiyat 185,66 TL olarak güncellendi. Tiryaki çayının da fiyatı yüzde 24 artış gösterdi.

Çaykur'un tüm çay kategorilerinde yapılan zam oranları genelde yüzde 24 seviyesinde gerçekleşirken, elekaltı, gurme ve hediyelik gibi özel kategorilerdeki zam oranları ise yüzde 39 ila yüzde 68 arasında değiştiği belirtildi.

Bu zam kararları, yaş çay alım fiyatlarındaki yükselişin etkilerini kuru çay fiyatlarına yansıtmayı amaçlıyor ve çay endüstrisi içinde önemli bir fiyat ayarlaması olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri