Cevdet Yılmaz: Savunma Fonu eleştirilerinin bir kısmına ben de katılıyorum

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, Savunma Sanayii ile İlgili bazı düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Yılmaz, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'nu güçlendirmeye yönelik çalışmaların devam ettiğini, ancak bu süreçte çeşitli tartışmalar yaşandığını belirtti.

Eleştirilerin bazılarına katıldığını ifade eden Yılmaz, "Meclis bunun için var, teklifler gelir, tartışılır, oylanır. Gerekirse teklif geri çekilir veya dönüştürülür." dedi. Eleştirilerin dikkate alınacağını ve Cumhur İttifakı olarak bütçe sonrasında konuyu detaylı bir şekilde tartışacaklarını vurguladı.

Savunma sanayi sektörünün büyüklüğünün 15 milyar doları aştığını kaydeden Yılmaz, geçen yıl 5,5 milyar dolar ihracat yapıldığını ve bu yıl için tahminin 6,6 milyar dolar olduğunu belirtti. Yılmaz, "Zamanında paramızla alamadığımız ürünleri şimdi biz satıyoruz. Ama bu yeterli değil." değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca, bütçeden Türkiye'nin hava sahasını daha iyi koruyacak Çelik Kubbe Projesi ve milli muharip uçak KAAN gibi projelere kaynak ayrıldığını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri