Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon süreci devam ediyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından sosyal medya hesabından bir değerlendirme yaparak, "Ekonomik programımızı kararlılıkla uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla mücadelede uyguladıkları ekonomik programın kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, enflasyon oranlarındaki düşüşe dikkat çekti ve ekonomide sağladıkları istikrarın büyüme hedeflerine katkıda bulunduğunu belirtti.

Yılmaz, enflasyonist baskıların azalmasının etkisiyle Ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 2,47 oranında artış gösterdiğini duyurdu. Gıda fiyatlarındaki düşüş, döviz kurlarındaki ılımlı seyir ve yurtiçi talep artış hızındaki yavaşlamanın aylık enflasyonun önceki aya göre düşük kalmasında etkili olduğunu açıkladı. Bu gelişmeler sonucunda yıllık enflasyonun, bir önceki aya göre 9,8 puan azalarak yüzde 51,97’ye gerilediğini söyledi. Ayrıca, çekirdek enflasyon göstergelerinin yıllık enflasyon oranlarında da belirgin bir azalma kaydedildiğini ifade etti.

Yılmaz, enflasyonla mücadelede güçlü bir siyasi ve sosyal destekle ilerlediklerini belirterek, “Enflasyon konusundaki olumlu sonuçlar, ekonomik öngörülebilirliği artırmakta ve istikrar içinde büyüme hedefimize katkıda bulunmaktadır. Elde edilen pozitif sonuçların, refah seviyesi ve gelir dağılımı üzerindeki etkilerini de önümüzdeki dönemde gözlemleyeceğiz” dedi.

DEZENFLASYON SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Önümüzdeki dönemde açıklanacak güncellenmiş Orta Vadeli Program (OVP) ile mal ve hizmet piyasalarının daha etkin işlemesini sağlamak ve rekabeti artırmak için çeşitli politikaların devreye alınacağını belirten Yılmaz, “Bu politikalar, enflasyon üzerindeki ataleti kırmayı ve uzun dönemli beklentileri iyileştirerek dezenflasyonun reel ekonomi üzerindeki maliyetini hafifletmeyi amaçlıyor” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri