Dogecoin köpeği öldü

Dünyaca ünlü kripto para birimi Dogecoin'in sembolü ve internet fenomeni olan Shiba Inu cinsi dişi köpek Kabosu, yaklaşık 18 yaşında hayatını kaybetti.

Sahibi Atsuko Sato'nun 2010 yılında bir barınaktan sahiplendiği Kabosu, iki senedir lösemi tedavisi görüyordu. Kabosu için Japonya'da bir veda töreni düzenlenecek.

Atsuko Sato, köpeği sahiplenmeden önce Kabosu'nun barınakta öldürüleceği konusunda bilgilendirilmişti. Sahiplenmesinden iki yıl sonra çektiği fotoğraf ise küresel bir fenomene dönüştü. Shiba Inu cinsi köpeğin koltukta başını hafifçe yan yatırıp patilerini kavuşturduğu bu fotoğraf, Dogecoin'in sembolü haline geldi.

Kabosu'nun poz verdiği fotoğraf, sosyal medya kullanıcıları arasında da büyük popülerlik kazandı ve köpek kısa sürede bir internet fenomeni haline geldi. Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın Dogecoin'e ilişkin paylaşımlarıyla Kabosu dünya çapında tanınır hale geldi. Bu süreçte Dogecoin'in piyasa değeri 18 milyar dolara yükseldi.

Ünlü fotoğraf, Kabosu'nun bir markaya dönüşmesinin ardından NFT (Non-Fungible Token) olarak 4 milyon dolara satıldı.

Atsuko Sato, Kabosu'nun ölüm haberini bir internet blogu aracılığıyla duyurdu. Sato, "Ben ona sarılırken sanki uyuyormuş gibi sessizce vefat etti" ifadesini kullandı ve "Bence Kabosu dünyanın en mutlu köpeğiydi. Ben de en mutlu köpek sahibiydim" şeklinde konuştu.

Kabosu'nun gerçek doğum tarihi bilinmediği için barınaktan sahiplendiği tarih kabul ediliyordu. Sato'ya göre Kabosu, yaklaşık olarak 18 yaşındaydı ve 2022 sonunda lösemiye ve bir karaciğer hastalığına yakalanmıştı. Sato, Kabosu'nun hayatta kalmasında dünya çapındaki hayranlarının dualarının etkili olduğunu belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Köpeklerin saldırısına uğrayan kadın kolunu kaybetti!

Ekonomi Haberleri