Doktora, mühendise "peşin vergi" iddiası

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in duyurduğu yeni vergi paketi, kazanç ile ödenen vergi arasındaki uyumsuzluğa odaklanarak bazı meslek gruplarına yönelik düzenlemeler içerecek.

AK Parti kurmayları, doktorlar, mühendisler, diş hekimleri ve diğer bazı serbest meslek gruplarının ödediği vergilerdeki uyumsuzluğa dikkat çekti.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, parti yetkilileri, "Bazı meslek sahiplerine baktığınızda, lüks bir yaşam sürdüklerini görüyorsunuz; son model araçlar, lüks yaşam standartları... Ancak ödedikleri vergi ile kazançları arasında bir uyum yok. Hatta bazıları hiç gelir beyan etmemiş gibi vergi ödemiyorlar. Bu duruma çözüm bulmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti kaynaklarına göre, serbest meslek gruplarına "peşin vergi" uygulaması getirilmesi düşünülüyor. Bu uygulamaya göre vergiler peşin olarak alınacak ve vergi beyannamesi daha sonra verilecek. Vergilendirme döneminin sonunda ise mahsuplaşma yapılacak. Bu yöntemle vergi kaçakçılığının önüne geçilmesi hedefleniyor çünkü vergi incelemesine tabi olunmasını istemeyenler beyan edilen gelirin gerçekten düşük olması durumunda muhtemel incelemelerden kaçınacaklar.

Kaynaklar ayrıca asgari Kurumlar Vergisi uygulamasının, sadece küresel şirketler için değil, Türkiye'deki yerel şirketler için de düşünüldüğünü belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri