Elektrik faturalarınızı yarıya indirecek bu tedbirleri mutlaka uygulayın

Hane giderlerinin başında yer alan elektrik faturaları son yıllarda iyice cep yakmaya devam ediyor. Faturaları düşürmek ve tasarruf etmek için uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor. İşte o uyarılar...

Türkiye'nin cari açığının başında gelen enerji konusu vatandaşın faturasına da yansıyor. Son yıllarda gelen elektrik faturaları cep yakmaya devam ediyor. Faturaların nasıl düşürülmesi gerektiği, tasarruf tedbirleri kapsamında nelerin yapılacağına dair uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor.

Günlük kullandığımız elektronik cihazlar başta olmak üzere birçok alanda elektrik faturanızı düşürebilir, tasarruf sağlayabilirsiniz.

Uzmanların uyarılarına göre, prizde bırakılan kapalı cihazların faturaya yansıması yüzde 5 ila 10 arasında değişiyor. Çoğu zaman kapalı konumdayken prizde takılı bırakılan TV'ler, mutfak malzemeleri, cep telefonları ve tabletler gibi birçok cihaz, elektrik faturasının armasına neden oluyor.

BASİT ÖNLEMLER ÖNEMLİ SONUÇLAR VERİYOR

Elektrik faturalarını düşürmek için alınabilecek basit önlemlerle büyük tasarruflar yapılabileceğini vurgulayan uzmanlar, alınması gereken tedbirler konusunda şunları söylüyor:

Evlerde ve iş yerlerinde alacağınız küçük önlemlerle elektrik faturanızda büyük tasarruf sağlayabilirsiniz. Uzmanlar, elektronik cihazlarınızı prizden çekmenin önemli bir adım olduğunu belirterek "Aygıtlar, prize takılıyken ya da bekleme modundayken bile çok fazla elektrik tüketiyor. Bu cihazlar faturalar yüzde 5 ila yüzde 10 arasında etki ediyor." uyarısında bulunuyor.

CİHAZLARINIZI PRİZDE BIRAKMAYIN!

Yeniçağ'da yer alan habere göre, Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selim Şeker, faturayı en çok artıran cihazların seyyar cihazları şarj eden A.C adaptörler olduğunu söyledi. Şeker, "Adaptörler, prize takılıysa cihazlar bağlı olmasa da adaptör güç kullanmaya devam eder" dedi.

TASARRUF İÇİN NELER YAPILMALI?

Faturaları düşürmek ve tasarruf yapmak için alınması gereken tedbirleri de sıralayan uzmanlar şunları öneriyor:

Televizyon, bilgisayar, çay makinesi, telefon, tablet, su ısıtıcısı gibi ürünler prizden çekilmeli.

Ev ve iş yerlerinde enerji tasarruflu ampuller ile prizler kullanılmalı.

Beyaz eşya alırken A sınıfı ürünlerin tercih edilmesi önemli.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri