En düşük emekli maaşı için düzenleme yolda!

Türkiye genelinde milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren zamlı maaşlar, önümüzdeki hafta hesaplara yatmaya başlayacak. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam alacak. Ancak, kök maaşı düşük olan birçok emeklinin maaşı, yapılan zamma rağmen 10 bin liranın altında kalmaya devam edecek.

Yaklaşık 1 milyon 780 bin emeklinin maaşı, yüzde 24,73'lük zamma rağmen 10 bin TL'nin altında kalacak. Bu emekliler, temmuz ayı zammına rağmen ilave bir düzenleme yapılmazsa, yılbaşından bu yana aldıkları tutarda maaş almaya devam edecekler.

YENİ DÜZENLEME HAZIRLIĞI

NTV'nin haberine göre, bu durum, özellikle düşük maaşlı emekliler arasında büyük bir endişe yaratırken, hükümet kanadından yeni bir düzenleme için çalışmaların başladığı haberleri geldi. En düşük emekli maaşı olarak uygulanan rakamda bir düzenleme yapılması planlanıyor. AK Parti yönetimi, hazırlık çalışmalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile paylaşacak. Bu adımın atılabilmesi için bir yasa gerekiyor ve bu yasa çalışması Meclis'te yürütülürken kesin rakam belli olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN TL OLABİLİR

Yeni düzenlemeyle birlikte en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması düşünülüyor. Bu sayede, kök maaşı düşük olan emeklilerin de maaşlarında iyileşme sağlanacak ve mağduriyetler giderilmiş olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri