En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Tahminler gelmeye başladı

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca emekli maaşlarına ne kadar zam geleceğini araştırmaya başladı. Temmuz ayında 12 bin 500 TL'ye yükseltilen en düşük emekli maaşı için yeni tahminler gelmeye başladı. Peki, emekliler ne kadar zam alacak? En düşük emekli aylığı kaç lira olacak? İşte detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), eylül ayı enflasyon rakamını açıklamasının ardından gözler emekli maaşına yapılacak zamma çevrildi. Milyonlarca emekli, yeni yılda maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Peki, 2025'te emekliler ne kadar zam alacak? En düşük emekli aylığı yeni yılda kaç lira olacak? İşte detaylar...

3 AYLIK ORAN YÜZDE 8,92 OLDU

TÜİK'in açıkladığı verilere göre; temmuz, ağustos ve eylül aylarında toplam enflasyon yüzde 8,92 oldu. Ekim, kasım ve aralık ayı enflasyonlarının da açıklanmasının ardından emekli maaşlarına yapılacak zam oranı belli olacak.

Hükümet tarafından açıklanan Orta Vadeli Program'a göre yıl sonunda enflasyonun yüzde 41,5 olması bekleniyor. Bu durumda 6 aylık enflasyonun yüzde 13,44 olacağı tahmin ediliyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI İÇİN 15 BİN TAHMİNİ

Enflasyon verilerinin beklendiği gibi gelmesi halinde en düşük emekli aylığının 2025 yılında 14-15 bin TL seviyesine yükselmesi bekleniyor. Bazı ekonomistler, refah payı verilmesi halinde en düşük emekli maaşının 17 bin TL seviyelerine kadar çıkabileceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri