"En ucuz ramazan paketi 2018'den bu yana yüzde 370 arttı"

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Ramazan paketlerindeki fiyat artışlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak konuya dikkat çekti.

Akay, Ramazan paketlerindeki fiyat artışlarının, paketlerin alınamayacak duruma gelmesine yol açtığını belirtti. "Bir markette satılan en ucuz Ramazan paketinin fiyatı 2018 yılından bu yana yüzde 370 oranında artış göstermiştir" diyen Akay, uygun fiyatlı Ramazan paketinin 2018 yılında 49,90 lira, 2020 yılında 69,95 lira, 2022 yılında 114,90 lira ve 2024 yılında ise 234,90 liraya yükseldiğini ifade etti.

Açıklamasında devamında Akay şunları söyledi: "Bir işveren, 2018 yılında çalışanlarına dağıtmak üzere 10 bin liraya 200 koli Ramazan paketi alırken, 2024 yılında aynı parayla sadece 43 koli Ramazan paketi alabiliyor. Vatandaşlarımız, boğazına düşman kesilmiş bir iktidarla karşı karşıya. Yılın 11 ayında yaşadıkları ekonomik sıkıntıların ardından, Ramazan ayında da gıda fiyatlarının artmasıyla gülmekten uzak bir süreçle karşı karşıyalar. Bir aylık gıda ihtiyacını karşılayacak olan bir paketin fiyatı bile cebi yakar duruma gelmiştir.

İktidarın kötü ekonomi yönetimi, her geçen gün vatandaşın cebinden alıp sofrasından çalıyor. Geçim zorlaşırken, yaşam maliyeti ise insafsızca yükseliyor. Bu kabul edilemez bir durum. Vatandaşlarımızı açlığın gölgesinde yaşamaya mahkum eden bu düzen, gerçekçi ve vatandaşın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir ekonomik modelle sonlandırılmalıdır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri