ENAG enflasyon verilerini açıkladı: Tüketici fiyat endeksi dikkat çekti!

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerini yayımladı. Akademisyenler ve ekonomistlerden oluşan bağımsız bir araştırma grubu olan ENAG'ın verilerine göre, temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) yüzde 5,91 oranında artış gösterdi. Son 12 aylık dönemde ise E-TÜFE’deki toplam artış yüzde 100,88 olarak kaydedildi.

ENAG, Haziran ayında ise aylık enflasyon oranını yüzde 4,27 olarak açıklamıştı. Haziran ayına ait 12 aylık artış oranı ise yüzde 113,08 olarak belirtilmişti. Haziran verileriyle kıyaslandığında, Temmuz ayında enflasyonun aylık bazda artış gösterdiği, ancak yıllık artış oranının bir miktar düştüğü gözlemleniyor.

HAZİRAN AYI ENFLASYON VERİLERİ

Haziran ayında ENAG'ın verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) yüzde 4,27 artış göstermişti. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 113,08 olarak kaydedilmişti. Bu veriler, Temmuz ayında enflasyon oranlarında belirgin bir artış eğiliminin devam ettiğini ortaya koyuyor.

İSTANBUL'UN TEMMUZ AYI ENFLASYONU

Temmuz ayı öncü göstergeleri, enflasyondaki artış eğiliminin süreceğine işaret ediyordu. İstanbul için açıklanan veriler de bu durumu destekler nitelikte. 2024 Temmuz ayında, İstanbul'da perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 4,21 artış gösterdi. Toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yüzde 1,04 oranında yükseldi. Yıllık bazda incelendiğinde, perakende fiyatlar yüzde 72,80, toptan eşya fiyatları ise yüzde 55,12 oranında arttı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri