Evlenecek çiftlere kötü haber! Çeyiz maliyeti üç katına çıktı!

Son dönemlerde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve enflasyon, evlenecek çiftler için büyük bir zorluk oluşturuyor. Çeyiz maliyetleri, son birkaç yılda üç katına çıkarak çiftlerin bütçelerini sarsıyor.

Her yıl binlerce çiftin evlendiği Türkiye’de ekonomideki kötü gidişat düğünlere de yansıdı. Fiyatlar iki kat arttı. Düğün takısında tercih değişti. Çeyiz alışverişleri online alışverişe kaydı. Bütçeler kısıldı. Ekonomik belirsizlikler ve artan yaşam maliyetleri, çeyiz alışverişi yapan çiftlerin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri haline geldi. Çeyiz ürünlerinin fiyatlarının hızla artması, özellikle genç çiftlerin mali planlamalarını zorlaştırıyor. Geleneksel çeyiz eşyalarının yanı sıra, ev eşyaları, beyaz eşya ve diğer gereçlerin maliyetleri de önemli ölçüde yükseldi.

EV EŞYALARI UÇTU!

Koltuk, kanepe, masa, halı, sehpa ve süpürge gibi temel ev malzemelerinin fiyatı artık dudak uçuklatıyor. Koltukların fiyatın 50 bin liraya dayandı. Ayrıca kahve makinesinden süpürge, blender setinden televizyona kadar birçok teknolojik ürüne de zam geldi. Ev kurmanın maliyeti 300 bine yaklaştı.

EVLENECEK ÇİFTLER KARA KARA DÜŞÜNÜYOR!

Bu yaşanan fiyat artışı, çiftlerin sadece düğün hazırlıkları için değil, genel yaşam maliyetleri açısından da stres yaşamasına neden oluyor. Çeyiz maliyetlerindeki artış, birçok çiftin bütçe planlamalarını yeniden gözden geçirmelerine ve alternatif çözümler aramalarına yol açıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri