"Evlilik kredisi için hazırlıklar tamamlandı"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu hakkında yaptığı açıklamada, "Bakanlık olarak başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıklarını tamamladık" ifadesini kullandı.

Göktaş, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlarken, fonun usul ve esaslarının belirlenmesine yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yönetmelik hazırlıklarının devam ettiğini belirtti. Program hakkında bilgi veren Göktaş, "Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Fonun ilk uygulamasını deprem bölgesinden başlatacağız. İlerleyen süreçte ise tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız" dedi.

Fonun yönetim kuruluyla ilgili bilgiler de veren Göktaş, kurulun Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında toplam 5 kişiden oluşacağını, bu kişilerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olduğunu ifade etti. Kurul kararlarının oy çokluğu ile alınacağını belirten Göktaş, Bakan yardımcılarının ilgili bakanlar tarafından görevlendirileceğini söyledi. Yönetim kurulunun fonun kaynak aktarımını yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını ve harcama programlarını belirleme yetkisine sahip olacağını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri