Fazla mesai hesaplaması değişiyor

Emin Yılmaz, TGRT Haber yayınında yeni vergi paketindeki fazla mesai düzenlemelerini ve memurlar için yapılan hesaplamaları detaylı bir şekilde açıkladı.

Yılmaz'a göre, vergi paketindeki önemli bir değişiklik usulsüzlüklerin ihbar edilmesi durumunda getirilen cezalarda ortaya çıkıyor. İhbarlar sonucunda cezaların 20 milyon liraya kadar çıkabileceğini belirtti.

Memurlar için ise fazla mesai hesaplamalarında yeni bir düzenleme yapıldığını açıklayan Yılmaz, Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde çalışan kamu personelinin fazla mesai ücretlerinin artacağını dile getirdi. Yılmaz, bu hesaplamaların 160 gösterge rakamıyla memur maaş katsayısı olan aylık katsayı (2024 Temmuz itibarıyla 0.907) ile çarpılarak yapılacağını söyledi. Buna göre, saat başı ücret hesaplaması yapılacak ve ay içerisinde 50 saati aşmayacak şekilde uygulama yapılacak.

Daha önceki uygulamada saatlik bazda ve brüt ücret üzerinden fazla mesai hesaplandığını hatırlatan Yılmaz, 45 saati aşan çalışmalarda fazla mesai ücretinin normal mesaiden yüzde 50 daha yüksek, fazla süreli çalışmalarda ise yüzde 25 daha yüksek olduğunu belirtti. Yılmaz, yıllık fazla mesai süresinin maksimum 270 saat olduğunu ve bu sürenin aylık olarak 225 saate denk geldiğini de açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri