Filistin boykotları Mc Donald's bilançosuna eksi yazdırdı

McDonald's'ın satışları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle uygulanan boykotların etkisiyle 2024'ün ikinci çeyreğinde düşüş yaşadı. Ş

Şirketin küresel satışları, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 1 azalarak 2020'den bu yana ilk kez düşüş gösterdi.

Şirketin ABD satışları yüzde 0,7, "Uluslararası İşletilen Pazarlar" segmenti satışları yüzde 1,1 ve "Uluslararası Gelişmiş Lisanslı Pazarlar" segmenti satışları ise yüzde 1,3 oranında düştü. Açıklamada, Orta Doğu'daki savaşın devam eden etkisi ve Çin'deki olumsuz satış performanslarının etkili olduğu, Latin Amerika ve Japonya'daki olumlu satışlarla dengeleme yapıldığı belirtildi.

McDonald's'ın geliri, ikinci çeyrekte 6,49 milyar dolar olarak gerçekleşti ve piyasa beklentisi olan 6,61 milyar doların altında kaldı. Şirketin net karı ise yüzde 12 azalarak 2,02 milyar dolara geriledi. Geçen yılın aynı döneminde net kar 2,31 milyar dolar olarak kaydedilmişti. Hisse başına kar da 3,15 dolardan 2,80 dolara düştü ve piyasa beklentileri karşılanamadı.

McDonald's Üst Yöneticisi (CEO) Chris Kempczinski, tüketicilerin harcamalar konusunda daha seçici davrandığını belirtti. Şirketin finansal sonuçları, İsrail'e destek veren uluslararası firmalara yönelik boykotların olumsuz etkileriyle şekillendi. Geçen yılın son çeyreğinde ve bu yılın ilk çeyreğinde Orta Doğu'daki çatışmaların şirketin satışlarını olumsuz etkilediği görülmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri