Hayatın zorluğuna direnenler yine bayram edemedi | Yürek burkan görüntüler!

Kurban Bayramı, Müslümanlar için paylaşmanın, yardımlaşmanın ve kardeşliğin en yoğun yaşandığı günlerden biri oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da durumu olanlar kurbanlarını keserek ihtiyaç sahiplerine et dağıttı ancak bayramın neşesi, herkese eşit şekilde yansımadı. Karşıyaka Mezarlığı'nda karşılaşılan bir manzara, bayramın acı bir yüzünü gözler önüne serdi.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Bayram haftasında, Karşıyaka Mezarlığı'nın çevresindeki çöp konteynerlerinin yanında, bayram sevincinin uzağında, hayatın zorluğu ile yüzleşen insanlar vardı. Ellerinde poşetler ve kovalarla çöpe atılan sebze ve yiyecekleri toplayan vatandaşlar, yaşam mücadelesinin en çarpıcı örneklerinden birini sergiledi.

Bu durum, toplumun bir kesiminin bayram sevincini yaşarken, diğer kesiminin hayatta kalma mücadelesi verdiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kurban Bayramı'nın manevi değeri olan yardımlaşma ve paylaşma, bu manzara karşısında birçok kişinin yüreğinde derin izler bıraktı. Durumu iyi olanların, bu tür olaylara kayıtsız kalmaması ve yardımlaşma ruhunu yaşatması, toplumun birlik ve beraberliği için büyük önem taşıyor.

Çöpten sebze toplayan vatandaşların durumu hem israf edilmemesi gerektiğini hem de paylaşımcı olmanın önemini hatırlatıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri