Hibiskus'un fiyatı 400 liraya dayandı!

Son zamanlarda bitki ve baharat fiyatlarına yüzde 100 zam geldi. Sağlıklı beslenen, diyet yapan vatandaşların tercih ettiği ve hekimlerin önerdiği hibikus bitkisinin kilogram fiyatı 360 liraya çıktı. Hibiskus da cep yakmaya başladı.

ÖZEL HABER:ESRA SARI

Türkiye'de son zamanlarda bitki ve baharat fiyatları arttı. Yeşil çay, rezene, ıhlamur, defne, hibiskus, zencefil, zerdeçal, kakule, karabiber, karanfil ve tarçında neredeyse yüzde 100'e varan fiyat artışları yaşandı. Sorun yalnızca yerli üretimde değil, ithal ürünlerin de sıkıntısı devam ediyor. Başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada baharat ve şifalı bitkilere talep artıyor. Sağlıklı yaşam trendi dünyada büyüdükçe bitki ve baharatlara da daha çok ilgi artıyor.

HİBİSKUS'UN KİLOSU 400 LİRAYA DAYANDI!

Dünyada üretimin azalması, talebin artması baharat ve bitki fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Özellikle ülkemizde sağlıklı beslenen, diyet yapan vatandaşların tercih ettiği, hekimlerin önerdiği hibikus bitkisinin kilogram fiyatı 360 liraya çıktı. Hibiskus da artık cep yakmaya başladı.

Aktara gelen vatandaş, kış mevsiminde düzenli olarak hibiskus bitkisinin çayını düzenli tükettiğini belirterek, "Çok severek tüketiyorum. Ancak fiyatı çok artmış. Benim diyetisyenim bana bu bitkinin çayını önermişti. O yüzden tüketiyordum. Mecbur aldım ancak kilogramla değil gramla altım. Bitki fiyatları da artık vatandaşı mağdur ediyor." dedi.

HİBİSKUS BİTKİSİ DÜNYANIN FARKLI BÖLGELERİNDE YETİŞİR!

Batı Afrika, Orta ve Güney Amerika ve Karayipler gibi dünyanın farklı bölgelerinde yetişen hibiskus bitkisi, 'Mekke' çiçeği ve 'bamba' çiçeği gibi adları da bulunuyor. Hibiskusun insan sağlığına oldukça faydalı olan bitki. Özellikle ödem sorunu yaşayan, fazla kilo sorunu olan kadınlar hibiskusu tercih ediyor. Çünkü hibiskus bitkisi vücuttan ödem atmaya yardımcı oluyor.

HİBİSKUS ÇAYI NASIL YAPILIR?

Malzemeler: Hibiskus (bir tutam), tarçın, karanfil, portakal kabuğu, limon ve kiraz sapı...

Çayın tarifi; Kaynamış sıcak suyun içerisine malzemeler katılır. 15-20 dakika çayın demlenmesi beklenilir. Daha sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Her şeyin fazlası zarar. Bu nedenle bitki çayı tüketirken de dikkatli davranmak zorundayız. Bitki çaylarını günde 2 fincanı geçmemek şartıyla tüketilebilir. Ancak bir sağlık sorununuz yoksa. Bu nedenle bitki çayı içmeden önce bir uzmana danışabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Hibiskus çayı sağlığa faydalı mı? Hibiskus çayı nasıl tüketilir?

Ekonomi Haberleri