Telefon maliyetleri arttı: Başkent Ankara'da ikinci el telefon satışları ne durumda?

Döviz kurundaki yükseliş devam ediyor. TL’nin değer kaybının ardından teknoloji markaları ürünlerine zam üstüne zam yaptı. Vatandaşlar da teknolojik ürün alırken artık ikinci elini tercih etmeye başladı. İkinci el telefonlara ise gün geçtikçe rağbet arttı.

ÖZEL HABER:ESRA SARI

Türkiye'de enflasyona bağlı alım gücü gün geçtikçe erirken Dolar/ TL yükselişi de sürüyor. Bugün 28,99'dan kapatan Dolar/TL, bu sabah 29,02 seviyelerine yükseldi. Dolar neredeyse 30 liraya dayandı, TL ise değer kaybetmeye devam ediyor. TL’nin değer kaybının ardından teknoloji markaları ürünlerine zam üstüne zam yaptı. Vatandaşlar, teknolojik ürün alırken iki kere düşünecek duruma geldi. Haliyle bu döviz kurundaki yükseliş vatandaşların hayatına da olumsuz yansıdı. Özellikle başta Apple olmak üzere birçok marka cep telefonu, bilgisayar ve beyaz eşya gibi teknolojik ürünlerine zam üstüne zam yapıldı.

anadolugazete.com.tr Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Kızılay semtindeki 2. el telefoncuları yerinde ziyaret etti.

2. EL TELEFONA RAĞBET ARTTI!

Sakarya Caddesi'nde ikinci el telefon satışı gerçekleştiren esnaf, satışlarda artış yaşandığını hatta rekorun kırıldığını aktardı. Esnaf, teknolojik ürünlerde özellikle cep telefonlarında yaşanan pahalılık nedeniyle vatandaşın ikinci el telefona yöneldiğini belirtti.

İKİNCİ EL TELEFONLAR 15 BİN TL'YE DAYANDI!

Sakarya Caddesi esnafı, "Vatandaşlar özellikle Apple telefon modelinin ikinci elini alıyorlar. Apple çok zam yaptı. Vatandaşta ikinci el telefon almaya başladı. Apple telefon modellerinin türlerine göre fiyat değişkenlik gösteriyor. Apple telefon modellerinin ikinci eli 10-15 bin TL arasında. Vatandaşlar pahalı bulunuyor. Ancak biz de bu telefonları ucuza almıyoruz." diye konuştu.

İkinci el telefonlara vatandaşların ilgisinin giderek arttığını vurgulayan esnaflar, iş potansiyelinin yüksek olduğunu söylediler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri