Kadın kuaförleri pazar günleri kapanmak istiyor!

Bakanlığın kararının ardından kadın kuaförlerindeki belirsizlik kısmen de olsa açıklığa kavuştu. Kadın kuaförleri yine de pazar günleri kapanma konusuna sıcak bakmıyor.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

17 yıldır kadın kuaförü olarak hizmet verdiğini belirten Ela Erdim, pazar günleri dükkanların açık olmasından rahatsız olduğunu dile getirdi. Pazar günlerinin, çalışanların aileleriyle zaman geçirebileceği tek gün olduğunu vurgulayan Erdim, "Herkes bu kurala uysaydı çok güzel olacaktı, fakat kimse uymadığı için sistem çürüdü," ifadelerini kullandı.

"REKABET YÜZÜNDEN PAZAR GÜNLERİ AÇIĞIZ"

Pazar günlerinin açık olması konusunda zorunluluk olmadığını belirten Erdim, isteyenin istediği gün açabileceği bir sistemin geldiğini ve bu durumun sektörde bir rekabet yarattığını söyledi. Tüm kuaförlerin, "O açtı, benim de açmam lazım; yoksa müşterim kaçar," dediğini söyleyen Erdim, bu durumun sosyal hayatlarını olumsuz etkilediğini belirtti. Erdim, "Bence pazar günleri kapatılsın ama herkes bu kurala uysun," şeklinde konuştu.

PAZAR GÜNLERİ KAPANMA TALEBİNE DESTEK

Birçok kadın kuaför çalışanı ve sahibi, pazar günlerinin kapalı olmasını istiyor. Yapılan bir oylamada çoğunluğun kapanmadan yana olduğunu ifade eden Erdim, buna rağmen kimsenin bu kurala uymadığını belirtti. "Ben zabıtayla görüştüğümde sadece birkaç arkadaşımın kapattığını, geri kalanların ise açık olduğunu gördüm," dedi.

"BELİRSİZLİK DEVAM EDECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Sonuç olarak, pazar günleri açık olma durumu sektörde bir belirsizlik yaratıyor. "Net bir çözüm üretilmediği sürece bu belirsizlik devam edecek gibi," diyen Erdim, yetkililerin de bu konuda bir çözüm getirmediğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri