Kargo ile yurt dışından gümrüksüz alışveriş sınırı tüketicileri üzdü!

Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, kargo ile yurt dışından gümrüksüz alışveriş sınırı 30 Euro'ya düşürüldü, gümrük vergisi de artırıldı. Yurtdışından alışveriş yapan birçok vatandaş, gümrük vergisinin artışından dert yanıyor.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Yeni düzenlemeyle, yurt dışından kargo ile yapılan gümrüksüz alışverişin sınırının 30 Euro'ya düşmesi, birçok kişi için önemli bir değişiklik. Önceden 150 Euro olan sınırın 30 Euro'ya kadar düşmesi, e-ticaret sitelerinden yapılacak alışverişleri etkiliyor.

Ayrıca, Avrupa Birliği'nden (AB) gelen siparişlerde gümrük vergisinin yüzde 30'a, diğer ülkelerden gelen siparişlerde ise yüzde 60'a çıkarılması, özellikle yurtdışından alışveriş yapanlar için maliyetleri artıracak. Bu durum, tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını da değiştirebilir. Yurt dışı alışverişlerinin daha fazla gümrük işlemi gerektirmesi, bazı ürünlerin fiyatlarının artmasına neden olabilir. Tüketiciler, bu yeni durumu göz önünde bulundurarak alışverişlerini planlamak zorunda kalacak.

KALİTELİ ÜRÜNLERİ DAHA UCUZA ALIYORDUK!

Kargo ile yurtdışından alışveriş yapan vatandaş, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, gümrük vergisinin artmasının yurtdışından alışveriş yapan birçok tüketiciyi etkilediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Vergiler artırıldığından beri yurtdışından alışveriş yapmanın bir mantığı kalmadı. Özellikler dar gelirli kesim (asgari ücret çalışanları) ve öğrencilerin odak noktası yurtdışı alışverişiydi. Önceden kaliteli ürünleri çok daha uyguna bulup yurtdışından alabiliyorduk. Vergi de makul bir fiyattı, çok yormuyordu bizi. Ama hem vergi artışı hem de alışverişte üst sınır limiti gelmesiyle beraber yurtdışından alışveriş yapmak anlamını yitirdi. Aynı ürünü iç piyasada daha pahalıya alıyoruz ama gümrük vergisi ve bekleme ile uğraşmıyoruz."

Vatandaş, Türkiye'de özellikle son birkaç yıldır birçok ürünün kalitesinin düştüğünü de sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri