Kilo ile baharat alma dönemi bitti! Kakulenin kilosu bin lirayı aştı!

Doğal bitki ve baharat satışı yapan Hikmet Balta, kakule ve karanfil gibi yurt dışından ithal edilen baharatların fiyatlarının döviz kurundaki dalgalanmalar ve yüksek enflasyon nedeniyle yükseldiğini söyledi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Doğal bitki ve baharat satışı yapan Hikmet Balta, pulbiber, karabiber, nane ve kimyon gibi çok tüketilen baharatların fiyatlarının geçen seneye göre yüzde 100 zamlandığını dile getirdi.

Yüksek enflasyon sebebiyle baharat fiyatlarının da her geçen gün arttığını söyleyen Balta, “Baharat sektöründe işler yaz mevsiminde düşer. O yüzden ben de dükkanımda az baharat bulunduruyorum. Baharatlar bitme noktasına gelince toptancıya gidiyorum. Satabileceğim kadar hem de taze baharatları müşterilerime sunmak istiyorum. Açıkçası toptancıdaki fiyatlara yetişemiyoruz. Her hafta toptancıya gittiğimde baharatların fiyatı artıyor. Biz de yetişemiyoruz.” dedi.

KİLO İLE BAHARAT ALMA DÖNEMİ BİTTİ!

Pulbiber, karabiber, isot ve nane gibi çok tüketilen baharatların fiyatlarının sürekli yükseldiğine işaret eden Balta, bu durumda hem vatandaşın hem de esnafın mağdur olduğunu kaydetti.

Balta, baharat fiyatlarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Karabiberin kilosu 250 TL, pulbiberin kilosu 200 lira, nane 150 lira. Karanfilin kilosu 750 lira, kakulenin kilosu ise bin lira. Şu anda toptancıda kakulenin fiyatı bin lira. Bin liraya alıp kaça satacaksın. Kakuleyi daha çok Araplar tüketiyor. Bizim ülkemizde bilen bu baharatı tüketir. Çok faydalı bir baharat olmasına rağmen kakulenin faydaları ülkemizde bilinmiyor. Çayı yapılır. Yemeklerin içerisine katılır. Ama bizim vatandaşımız bu baharatı çok tanımıyor. Bu yüzden de ben bu baharatı almıyorum. Alsam kime satacağım. Açıkçası her ürüne zam geldi. Vatandaş artık gramla baharat alıyor. Kilo ile baharat alma dönemi bitti.”

Balta ayrıca, baharat sektöründe fırsatçılık yapan esnafın da olabileceğine dikkat çekti.

"Üretici ve tüketici arasındaki makas gittikçe açılıyor." diyen Balta, baharat sektöründe bir durgunluk yaşandığını da ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri