Kiralara ne kadar zam geldi? Haziran ayı zam oranı ne olacak?

Kiralara ne kadar zam geldi? Haziran ayı zam oranı ne olacak? Ev sahiplerini ve kiracıları yeni dönemde neler bekliyor?

Ev sahiplerini ve kiracıları yakından ilgilendiren Kira artış oranı belli oldu mu?

Enflasyon oranına göre belirlenecek olan Kira artışı ne kadar olacak? Enflasyon belli oldu mu?

Haziran ayı kira artış oranı, TÜİK tarafından son dakika olarak açıklanacak olan enflasyon rakamları ile belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu tarafımdan yayımlanacak olan veriler memur ve emekli maaşı zamlarına da yön verecek.

Seçim bittikten sonra Kira artış oranı ile ilgili merak da artmaya başladı. TEFE TÜFE'ye göre belirlenecek olan TÜİK enflasyon rakamları memur ve emekliye gelecek olan maaş zamları ile birlikte Haziran ayı kira artış oranını da büyük ölçüde belirleyebilir. TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre Nisan ayında enflasyon yıllık yüzde 43,68 olmuş ve enflasyon oranı aylık bazda yüzde 2,39 olarak duyurulmuştu. Enflasyon rakamlarıyla eş zamanlı olarak belli olacak Haziran ayı kira artış oranı yarın belli olacak. Özellikle doğalgazın ücretsiz olduğu bu ay sepete gaz tutarının sıfır olarak eklenecek olması enflasyonun aylık bazda uzun süre sonra düşmesini sağlayabilir.

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "1 Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25’ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm, Adalet Komisyonu’nda Borçlar Kanunu’na eklenecek. Böylelikle konut kiralarında bir yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilme imkanı getiriliyor" demişti. Buna göre 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen sözleşmelerde, kiracıya yüzde 25’in üzerinde zam yapılamayacak, demişti yeni adalet bakanı Yılmaz Tunç'un bu konuyla ilgili fikri merak ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri