Konut satışlarında yüzde 37,3'lük artış yaşandı

Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, Türkiye genelinde eylül ayında konut satışlarının, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 37,3 oranında artarak 140 bin 919'e ulaştığını açıkladı.

Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, bu artışın Aralık 2022’den beri en yüksek aylık satış oranı olduğunu vurguladı. Konut satışlarındaki yükseliş dikkat çekiyor. Şule Alp Duman, satışların sadece ilk 9 ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,2 oranında artış gösterdiğini belirtti. Kredili satışların da 15 bin 825 ile 2023 yılı ağustos ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını ifade etti.

“SATIŞLARDAKİ YÜKSELİŞ TEMMUZ AYINDA BAŞLADI”

Duman, konut satışlarının 2024'ün ilk yarısında düşüş yaşadığını ancak temmuz ayında 127 bin satışla başlayan yükselişin dikkat çektiğini söyledi. Ağustos ayında bu rakamın 134 bini aştığını, eylül ayında ise 141 bine ulaşarak artışın devam ettiğini belirtti. Ayrıca, ilk el konut satışlarının toplam satışlar içindeki payının yüzde 31,8, ikinci el konut satışlarının ise yüzde 68,2 olduğunu ekledi. Kredili satışların toplam satışlar içindeki oranı ise yüzde 11,2 olarak kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri