Mağazada 4 bin, pazarda 250 lira!

Yüksek enflasyon ve üretim maliyetlerinin artması birçok ürüne zam gelmesine neden oldu. Bu ürünlerden biri de ayakkabı… Mağazalarda ortalama bir ayakkabı 4 bin TL'den satılırken, ucuza pazarlanan ayakkabılar ise tehlike saçıyor.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Son yıllarda ekonomik sıkıntı kendini iyice göstermeye başladı. Yüksek enflasyon ve üretim maliyetlerinin artması birçok ürüne zam gelmesine yol açtı. Gıdadan tekstile, kırtasiye ürünlerinden ayakkabıya kadar birçok ürüne zam geldi. Ancak yaz aylarının da gelmesiyle spor ayakkabı fiyatları deyim yerindeyse çıldırdı.

MAĞAZADA 4 BİN, PAZARDA 250 LİRA!

Üretim maliyetlerinin artması ayakkabının etiket fiyatına yansıdı. Mağazalarda etiketler yükseldi. Mağazada bir ayakkabı ortalama 4 bin lira ise pazardaki ayakkabılar 250-300 lira arasında değişim gösteriyor.

Asgari ücret ya da alım gücü düşük olan vatandaşlar da mağazadan ayakkabı almak yerine sosyete pazarlarına yöneldi. Ankara’nın da en eski alışveriş yerlerinden biri olan Sıhhiye (Sosyete) Pazarı’na giden anadolugazete.com.tr internet editörü, pazardaki ayakkabı fiyatlarını araştırdı. Pazarda spor ayakkabıların 250-300 lira arasında olduğunu gözlemledi.

UCUZ AYAKKABIDAKİ BÜYÜK TEHLİKE!

Ankara Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, vatandaşları sahte ayakkabılara karşı uyararak, "250 liraya ayakkabı olmaz. Bu ayakkabılar insan sağlığını tehdit ediyor. Bildiğiniz güvendiğiniz markalardan ya da esnaftan alışveriş yapın." uyarısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri