Mehmet Şimşek: Kripto varlık düzenlemesinde sona gelindi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto varlıklara yönelik yasal düzenleme konusunda son aşamalarda olduklarını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto varlıklara yönelik yasal düzenleme konusunda son aşamaya gelindiğini açıkladı. Şimşek, "Kripto varlık düzenlemesiyle temel hedefimiz bu alanı daha güvenli hale getirmek ve ortaya çıkabilecek riskleri bertaraf etmek" şeklinde konuştu.

Kripto varlıklarla ilgili yasal düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Şimşek, teknik çalışmaların neredeyse tamamlandığını ifade etti. Özellikle salgın süreci ve sonrasında kripto varlık alım-satım platformlarına olan yoğun ilginin dikkat çektiğini vurgulayan Şimşek, bu ilginin bazı platformlardaki kötüye kullanımlar ve aşırı fiyat hareketleri nedeniyle çeşitli riskleri beraberinde getirdiğine işaret etti. Şimşek, "Ülkemizde uluslararası uygulamalara benzer şekilde kripto varlıklarla işlem yapan tarafların risklerini azaltmak için adım atıyoruz. Aynı zamanda bu adım, FATF kapsamında gri listeden çıkmak için atmamız gereken adımlardan biridir" şeklinde konuştu.

Mehmet Şimşek, Merkez Bankası ve MASAK'ın kripto varlıklarla ilgili düzenlemeleri halihazırda yaptığını belirterek, "Bu düzenlemelerle platformlarda gerçekleşen işlemler ve transferler gibi konularda bilgi sahibi olabilme imkanını elde ettik. Ancak daha fazla adım atmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri