Memur ve memur emeklisinin gözü 3 Ocak'ta! 2024 memur maaşı ne kadar oldu? Memur emeklisi zammı belli oluyor

Asgari ücretin belirlemesinin ardından gözler memur ve memur emeklisinin maaşlarına yeni yılda yapılacak olan zamma çevrildi. TÜİK'in 3 Ocak'ta açıklayacağı aralık ayı enflasyon verileri ile memur ve memur emeklisinin alacağı zam da netleşmiş olacak. Peki, artış ne kadar olacak? Detaylar haberimizde...

Milyonlarca memur ve memur emeklisi, 2024'te alacağı zamlı maaşı merakla bekliyor. Artış oranı ise yeni yılın ilk haftası belli olacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini 3 Ocak Çarşamba günü, saat 10.00'da açıklayacak. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü bu tarihte olacak.

TRT Haber'de yer alan habere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda bir önceki aya göre yüzde 3,28 artarken, temmuz-kasım döneminde de tüketici fiyatlarında yüzde 33,66 artış oldu. Böylece 5 aylık dönemde maaşlara yapılan yüzde 6'lık zam oranı aşılırken enflasyon farkı verilmesi gündeme geldi.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından 2024'ün ilk altı ayı için belirlenen yüzde 15'e ilave olarak enflasyon farkı oranında zam yapılacak. Böylece memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta almış olacak.

SSK VE BAĞ-KUR'DA DURUM NE?

Memurların yanı sıra SSK ve Bağ-Kur emeklileri de zamlı maaşlarını merak ediyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise maaşlarını bu yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak.

Konuya ilişkin TRT Haber'e değerlendirmede bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, şunları kaydetti;

"3 Ocak'ta 6 aylık TÜFE belli olacak. Şu anda 5 aylık TÜFE oranı yüzde 33,66. Bu 5 aylık duruma göre memur ve memur emeklilerinin maaş artışı yüzde 45, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışları ise yüzde 33,66 oranına denk geliyor.

Orta vadeli programa göre şayet yüzde 65 TÜFE oranı gerçekleşirse aralık ayı ile birlikte orada da yine yaklaşık olarak memur ve memur emeklilerinin maaş artışları yüzde 50'ye yakın olacak. SSK ve Bağkur emeklilerinde ise yüzde 38'e yakın bir artış görünüyor."

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OALCAK?

Yeni yılda maaşlara yapılacak zamla birlikte en düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor. Belirlenecek olan artış, 65 yaş, engelli ve evde bakım aylıklarına da etki edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri