MKK sicil no nedir?

Son dönemlerde borsada yaşanan gelişmeler ve borsadaki yatırımcı sayısının artışıyla sıklıkla konuşulan MKK Sicil No internette en çok aratılan kavramlardan olmaya başladı.

Merkezi Kayıt Kuruluşu, kısa adıyla MKK, SPK tarafından kaydileştirilmesine karar verilmiş sermaye piyasası araçları için Türkiye’nin Merkezi Saklama Kuruluşu görevi üstlenir. Bu işlemlerde MKK sicil no ise zaman zaman işletme sahiplerinden istenebilir.

MKK SİCİL NO NEDİR?

Merkezi Kayıt Kuruluşu, Türkiye'nin Merkezi Saklama kuruluşu olarak veri saklama ve depolama hizmeti haricinde Araştırma-Geliştirme merkezi kimliği ile kendi iç kaynakları yardımıyla geliştirmiş olduğu platform, sistem ve yazılımlarla yerli ve yabancı finans ile sermaye kuruluşlarına çeşitli veri ve teknoloji hizmetleri de sunuyor.

MKK SİCİL NO NASIL ALINABİLİR?

Merkezi Kayıt Kuruluşu yani MKK üyeleri aracılığı ile yatırımcıların öncelikle bir yatırım hesabı açması gerekiyor. Açılan yatırım hesapları MKK nezdinde bir sicil numarası oluşturuyor. Ardından ise yatırımcının sistemde kayıtlı olan cep telefonlarına SMS ya da mail ile şifre alabileceği bir sistem yönlendiriliyor. Ayrıca 444 0 655 numaralı telefondan AloMKK Yatırımcı Çağrı Merkezi üzerinden de bu şifreyi alabileceğine dair bir bilgi veriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri