Müteahhite kepçeyle, çiftçiye kaşıkla...

CHP'nin Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adem Erhan iktidarın, müteahhitlere kepçeyle çiftçiye ise kaşıkla destek verdiğini iddia ederek "tarımsal destekler çiftçiye sadaka gibi dağıtılıyor, karşılığında da oy isteniyor. Bu yanlış bir anlayış" dedi.

CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, iktidarın çiftçinin sorunlarına çözüm bulmaktan uzaklaştığını söyledi.

Çiftçinin uzun bir emeğin ardından hasat ettiği ürününün karşılığını alamadığını anlatan Adem Erhan yaptığı açıklamada "Çiftçinin toprağa verdiği emeğin karşılığı olarak bekledikleri gelir, maalesef ellerine geçmiyor. Tohum, gübre, işçilik gibi üretim maliyetleri giderek yükselirken, ürün fiyatları bu artışa ayak uyduramıyor. Mazot fiyatları sürekli bir artış gösterirken, tarladan çıkan ürünlerin fiyatları aynı oranda artmıyor" dedi.

İktidarın, müteahhitlere kepçeyle, üreten çiftçiye ise kaşıkla destek verdiğini iddia eden Adem Erhan "üreten çiftçimiz hak ettiği desteği alamıyor. Daha da vahimi tarımsal destekler çiftçiye sadaka gibi dağıtılıyor, karşılığında da oy isteniyor. Tarımsal destekler bir sadaka değil, çiftçilerin hak ettiği bir hakkın adaletli bir şekilde paylaşımıyla olmalıdır. Dolayısıyla, çiftçilere yönelik destekler, onların emeklerinin karşılığı olarak görülmeli ve adaletli bir şekilde dağıtılmalıdır" ifadesini kullandı.

Partisinin tarımsal üretim ve çiftçiye yönelik politikasını da anlatan Adem Erhan şunları söyledi:

Bizim yaklaşımımız geçmişte olduğu gibi bugünde çiftçiyi milletin efendisi gören bir yaklaşımdır. Çiftçi, bir yıllık emeğinin karşılığında ürettiği ürünü hasat ettiğinde, hak ettiği karşılığı alabilmelidir. Tarımsal desteklerin adil ve şeffaf bir şekilde dağıtılması, tarım sektörünün güçlenmesi ve çiftçilerin itibarının korunması için elzemdir. Kırsal yeniden gençlerin yaşam alanlarına dönüşebilir. Bunun önünde hiçbir engel görmüyoruz. Yeter ki, gerekli siyasi irade gösterilebilsin. Devletin değerli kaynaklarını rant ekonomisi yerine üretim ekonomisi yaratmak için kullanılsın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri