Kimlik ve ehliyet değiştirecek olanlar bu tarihi beklemeyin!

Eski kimlik ve ehliyetlerini değiştirmek için tanınan süre aralık ayında doluyor. Bu işlemlerini yaptırmak isteyenlerin son güne kalıp mağdur olmamaları için elini çabuk tutması gerekiyor. Vatandaşlara daha iyi hizmet sunulması, bekleme sürelerinin azaltılması ve şikayetlerin asgariye indirilmesi amacıyla nüfus müdürlüklerinde "Pasaport, Sürücü Belgesi ve T.C. Kimlik Kartı" başvurularında randevulu sisteme geçildi; sıra fişi yerine ise elektronik bilgi ekranları devreye girdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 13 Mayıs'ta "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ni açıkladı. Alınan tedbirler; kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruldu. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getirildi. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırıldı. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidildi. Bunun yanı sıra kamuya personel alımına sınırlama getirildi.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNDE DE TASARRUF DÖNEMİ BAŞLADI!

Nüfus müdürlüklerinde tasarruf dönemi ile ilgili olarak çeşitli önlemler alınmaya başlandı. Vatandaşlara daha iyi hizmet sunulması, bekleme sürelerinin azaltılması ve şikayetlerin asgariye indirilmesi amacıyla Pasaport, Sürücü Belgesi ve T.C. Kimlik Kartı başvurularında randevulu sisteme geçildi.

Özellikle dijitalleşme ve online hizmetlerin artırılmasıyla birlikte, vatandaşların daha hızlı ve kolay bir şekilde işlemlerini gerçekleştirmesi sağlanıyor. Tasarruf önlemleri, hizmet kalitesini etkilemeden maliyetleri düşürmeyi hedefliyor.

Vatandaşlar Alo 199 bilgi hattını arayarak nüfus müdürlüklerinden randevu alabiliyor. Alo 199'dan randevu alan vatandaşın randevu saatinden 20 dakika önce istenen evraklarla birlikte müdürlükte olması gerekiyor. Vatandaş dijital ekrandan isim ve soy ismini takip ederek, işlemini gerçekleştirebilir.

TEDBİRLER BÜTÜN KAMUYU KAPSAYACAK ŞEKİLDE UYGULANACAK!

Tedbirler bütün kamuyu kapsayacak şekilde uygulanacağını vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:"Birincisi, Orta Vadeli Program'ın özüne uygun olarak kamuda verimliliği artırarak tasarrufu artırmayı amaçlıyoruz. İkinci olarak, bu paketle çok güçlü bir izleme, denetleme, raporlama ve yaptırım modelini hayata geçiriyoruz. Son olarak, tedbirler bütün kamuyu kapsayacak şekilde uygulanacaktır. Yani, merkezi idareler, mahalli idareler, kamu iktisadi teşebbüsleri, döner sermayeler ve fonlar, bütün kamu bu tedbir paketinin kapsamındadır."

MEHMET ŞİMŞEK NE DEMİŞTİ?

Kamu tasarrufunda 8 alana öncelik verileceğini belirten Şimşek, "Bu alanlar; taşıtlar, binalar, kamu istihdamı, idari yapılanmada etkinlik, yurt dışı geçici görevlendirme giderleri, enerji ve atık yönetimi, haberleşme giderleri ile diğer cari harcamalardır." diye belirtti.

Bakan Şimşek, en önemli önceliklerinin hayat pahalılığını bir sorun olmaktan çıkartmak olduğunu dile getirerek, "Enflasyonu düşük tek hanelere indirmek. Refah için, sürdürülebilir yüksek büyüme için de düşük tek haneli enflasyon olmazsa olmazdır. Fiyat istikrarı bunun en önemli bileşenidir." dedi.

Eski kimlik ve ehliyetini yenilemek durumunda olanlar için aralık ayı (31 Aralık 2024) son tarih olarak belirlendi. Yetkililer, nüfus müdürlüklerinde yoğunluk yaşanmaması için vatandaşların son güne kalmamasını hatırlatıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri