Türkiye'de açlık ve yoksulluk gittikçe artıyor! Açlık sınırının altında yaşayanların oranı şaşırttı...

Tüketim Hakları Derneği Kurucusu Turhan Çakar, Türkiye’de açlık ve yoksulluk sınırının ciddi boyutlara ulaştığını ifade ederek, "Açlık sınırı 15 bin TL’ye dayandı. 15 bin liranın altında geliri olan 4 kişilik bir hane açlık sınırının altında yaşıyor. Yoksulluk sınırı 47 bin TL’ye yükseldi. Nüfusun yüzde 55’inin geliri ise 15 bin liranın altında. Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin en ağır yoksulluğu yaşanıyor." dedi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Tüketim Hakları Derneği Kurucusu Turhan Çakar, Türkiye’de derin bir ekonomik kriz yaşandığını, açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşayan vatandaşların zor durumda olduğunu söyledi.

Turhan Çakar, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Tüketim Hakları Derneği’nin uzun yıllardır açlık ve yoksulluk konusunda çalışma yaptığından bahsetti.

Çakar, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (TÜRK-İŞ) Aralık 2023’te yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’de açlık ve yoksulluk sınırının ciddi boyutlara ulaştığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 14 bin TL’yi geçti. Açlık sınırı 15 bin TL’ye dayandı. 15 bin liranın altında geliri olan 4 kişilik bir hane açlık sınırının altında yaşıyor. Yoksulluk sınırı 47 bin TL’ye yükseldi. Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt gibi), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı 47 bin TL’ye yükseldi.”

NÜFUSUN YÜZDE 55’İ AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR!

Dernek olarak, TÜİK’in istatistik verileriyle TÜRK-İŞ’in verilerini karşılaştırdıklarını belirten Çakar, konuşmasına şöyle devam etti:

“Nüfusun yüzde 55’i açlık sınırının altında yaşıyor. Yüzde 35’i yoksulluk sınırının altında. Aslında yüzde 90’ı açlık sınırının altında. Nüfusun yüzde 35’inin geliri 15-47 bin lira arasında. Nüfusun yüzde 55’inin ise geliri 15 binin altında. Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin en ağır yoksulluğu yaşanıyor. Bu, çok ciddi bir durum. Açlık ve yoksulluk günden güne artıyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri