Oda Başkanı Özcan: Fenomenler güzellik salonlarını zan altında bıraktı!

Ankara Kuaförler Güzellik Salonları Manikürcüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Köksal Özcan, sosyal medya üzerinden sıra dışı paylaşım yapan ve tutuklanan fenomenlerin güzellik sektörünü zor duruma soktuğunu söyledi. Özcan, “Evine ekmek götüren emekçi esnafımız, zor geçiniyor. Güzellik sektöründe ciddi paralar kazanılmıyor” dedi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Sosyal medya üzerinden sıra dışı paylaşım yapan ve tutuklanan fenomenlerin güzellik sektörünü zor duruma soktuğunu dile getiren Ankara Kuaförler Güzellik Salonları Manikürcüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Köksal Özcan, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, güzellik merkezi açan sosyal medya fenomenlerinin sektörü zan altında bıraktığını söyledi.

FENOMENLER GÜZELLİK SALONLARININ İTİBARINI KAYBETTİRDİ!

Başta Dilan Polat ve diğer fenomenlerle alakalı açılan soruşturmaların etkisi dürüst çalışan, evine ekmek götürmek için mücadele eden kuaför ve güzellik salonu işleten emekçi esnafına büyük darbe vurduğunu ifade eden Özcan, toplu baskınlar ve denetimlerin üyelerinin işlerini durma noktasına getirdiğini kaydetti.

ESNAFIN İŞLERİ DURMA NOKTASINA GELDİ!

Oda Başkanı Özcan, konuya ilişkin şöyle konuştu:

“Kuaför ve güzellik salonu işleten esnafımız çok zor durumda. Küçük esnaf COVİD-19 salgın sürecinden itibaren zor duruma düşmüştü. Dükkanlar kapatılmıştı. Yeni yeni esnaf ayağa kalkacaktı. İşler açılmıştı. Şimdi de fenomenler yüzünden işler durma noktasına geldi. Dilan Polat soruşturması ile başlayan sıkı denetimler zaman zaman adil değil. Bu denetimler sektörde korku, rahatsız edici bir ortam yarattı ve işleri durma noktasına getirdi. Evine ekmek götürmeye çalışan esnaf can çekişiyor.”

Türkiye geneli, başta İstanbul ve Ankara'da kuaför ve güzellik salonu işletmelerinin bir taraftan ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini vurgulayan Özcan, “Kira, sigorta, işçi giderleri ve hammadde fiyatları arttı. Şu an Ankara’da bir dükkân kirası en az 15 bin TL. Esnafın kullandığı boya, fırça gibi ürünlere de sürekli zam geliyor. Bu ekonomik zorlukların yanında denetim adı altında rahatsız edici şekilde denetimlerin yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

BİZ DENETİMLERDEN KORKMUYORUZ”

Özcan, Türkiye'de güzellik salonu işleten esnafın suçlu gibi düşünülerek esnafa mobbing ortamı yaratıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Biz denetimlerden korkmuyoruz, çünkü bizim esnafımız asla kötü işlerin içinde olmadı ve olmayacaktır. Kaldı ki her dönem rutin denetimler yaşıyoruz. Bizlerin isteği üyelerimizin zan altında bırakılmaması yönündedir. Son zamanlarda Yönetmelik ve eğitim programlarımızda yer alan bakım cihazları, termoliz (G5 gibi) uygulama gibi iş yeri açma mevzuatımızda zorunlu olarak ihtiyaç olan malzemelerimiz mühürleniyor. Bu da bizlere büyük zarar veriyor.”

TÜRKİYE’DE 100 BİNE YAKIN GÜZELLİK SALONU İŞLETEN ESNAF BULUNUYOR

Türkiye’de faaliyet gösteren 100 bine yakın güzellik salonunda işletmecilik yapan esnafın bulunduğunu belirten Özcan, esnafın sektördeki meslekle hiç bağdaşmayan, şarlatanlık yapıp, şımarık hareketler içerisinde bulunan fenomenlerle aynı kefeye konulmaması gerektiğini ifade etti.

Oda Başkanı Özcan, şunları kaydetti:

“Sektörümüzdeki işletme sahipleri adil olmayan ve tutarsız uygulamalar nedeniyle gereksiz yere sıkıntı yaşıyor. Her meslekte olduğu üzere mesleğin itibarına zarar veren kişiler her dönemde ortaya çıkıyor. Bizim mesleğimizin içinden de 3-5 tane çürük elma çıkabilir. Bizlerin isteği, denetimlerin daha adil ve şeffaf, tutarlı, kabul gören bir anlayış şekliyle yürütülmesi gerekiyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri