Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Oda Başkanı Aytaç Sevimli uyarıyor: ''Seyyar satıcılardan kuruyemiş almayın!''

Kuruyemişçi esnafının birçok sıkıntısı olduğunu belirten Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Oda Başkanı Aytaç Sevimli, akaryakıt, işçi giderleri, kira ve elektrik gibi birçok kalemde kuruyemişçi esnafının giderleri olduğunu, esnafın zor durumda olduğunu kaydetti.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Akaryakıt, işçi giderleri, kira ve elektrik gibi birçok kalemde kuruyemişçi esnafının giderleri olduğunu belirten Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Oda Başkanı Aytaç Sevimli, kuruyemişçi esnafın ayakta zor durduğunu söyledi.

Başkan Sevimli, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, ekonomik krizinin küçük esnafın derinden etkilediğini söyledi.

MALİYETLER ARTTI!

Sevimli, giderler sebebiyle kuruyemiş fiyatlarının katlanarak arttığına dikkat çekerek, “Piyasada kuruyemiş fiyatları artıyor. Vatandaşın alım gücü düşük. Esnaf zor durumda. İnanın bu durum hem esnafı hem de vatandaşı olumsuz etkiliyor.” dedi.

VATANDAŞ KURUYEMİŞ FİYATLARINA ALIŞAMADI!

Vatandaşların kuruyemiş fiyatlarına alışamadığını söyleyen Sevimli, şöyle konuştu:

“Vatandaş fiyat artışlarına alışamadı. Bunun sebebi kuruyemişlerin temel gıda olarak görülmemesidir. Bütün gıda ürünlerine zam geliyor. Kuruyemişe gelen zamlar daha çok dikkat çekiyor. Ekonominin düzelmesiyle fiyatlar da normal düzeye düşeceğini öngörüyorum.”

‘SEYYAR SATICILARDAN KURUYEMİŞ ALMAYIN’ UYARISI!

Başkan Sevimli, kuruyemişçi esnafının birçok sıkıntısı olduğunu, en büyük sıkıntısının ise seyyar satıcılar olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Seyyar satıcılardan vatandaşlarımız kuruyemiş satın almamasını öneriyoruz. Çünkü kuruyemişin taze olup olmadığını bilmiyoruz. Kuruyemişi iade etme şansımız da yok. Vatandaşlar mahallede bulunan kuruyemişçi esnafından alışveriş yapsınlar. Kuruyemişçi esnafımızdan gönül rahatlığıyla vatandaşlar alışveriş yapabilirler. Kuruyemiş, kuruyemişçiden alınır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri