Okul çantasında tamir dönemi başladı: Çanta fiyatları bin TL'ye çıktı!

Vatandaşların alım gücünün düşük olduğunu belirten çanta tamircisi Mehmet Yurtoğlu, son zamanlarda vatandaşların eski çantalarını tamir ettirmeye yöneldiğini kaydetti.

ÖZEL HABER:ESRA SARI

Yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı için haftalar öncesinden başlayan okul alışverişi sezonuna rağmen satışlarda durgunluk yaşanıyor. Gelen zamlar, yüksek enflasyon ve döviz kurlarındaki hareketlilik, okul çantalarını da vurdu. Okul çantası fiyatlarının bu sene 700-1000 TL'yi bulması üzerine ebeveynler, eski çantaları tamir ettirerek yeniden kullanmaya başladı.

Çanta tamircisi Mehmet Yurtoğlu, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıldır çanta tamiri işiyle uğraştığını söyledi.

VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Son haftalarda iş yoğunluğunun arttığını dile getiren Yurtoğlu, "Her türlü çantayı tamir ediyorum. Okulların açılmasına kısa bir süre kaldı. Vatandaşın durumu belli. Alım gücü düşük. Çantaların da fiyatı bu sene çok arttı. Hal böyle olunca bizim işlerimiz de yoğunlaştı. İş yoğunluğumuz arttı." dedi.

Vatandaşların alım gücünün düşük olduğunu ifade eden Yurtoğlu, vatandaşların eski çantalarını tamir ettirmeye yöneldiğini kaydetti.

Haftanın 6 günü çalıştığını aktaran Yurtoğlu, çanta tamir fiyatlarına ilişkin şunları söyledi:

"Çanta tamiri çantaya göre de değişkenlik gösteriyor. 50 liraya da tamir yapıyorum, 120 liraya da. Çantanın fermuarını 80 liraya tamir ediyorum. Fiyat değişkenlik gösterebiliyor. Çanta alsa en az 500 lira ödeyecek. Ben çantaları yeniliyorum. Vatandaş bir sene daha kullanabilir."

Yurtoğlu, çanta tamir ettirmeye gelen kesimin her sınıftan olduğunu, yaşadığımız ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların daha bu süreçte daha temkinli hareket ettiğini de sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri