Ramazan ayı öncesinde büyük gıda toptancıları denetlendi!

Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan, ramazan ayı öncesinde fahiş fiyat artışlarının olumsuz etkilerinden tüketicileri korumak için Ankara başta olmak üzere birçok ilde denetim yapıldığını söyledi.

Ticaret Bakanlığı ekipleri, ramazan ayının yaklaşması nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanındaki, aralarında Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'nın da olduğu 10 şehirdeki marketlerde, temel gıda maddeleri ve diğer ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarını ve etiketlerini denetlemeye aldı.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, özellikle ramazan ayı öncesinde piyasadaki fiyat artışlarına ve etiket uygulamalarına dikkat eden Bakanlık, denetimlerini artırdı.

Ankara'dan İzmir'e, Konya'dan Antalya'ya kadar geniş bir coğrafyada eş zamanlı yürütülen denetimlerde, marketlerin fahiş fiyat uygulayıp uygulamadığı, etiket ve kasa fiyatlarının tutarlılığı gibi konular mercek altına alındı.

Denetimler sırasında, özellikle temel gıda ve ihtiyaç maddelerinin etiketlerinin detaylı bir şekilde incelendiği, ürünlerin menşei ve fiyat bilgilerinin Hal Kayıt Sistemi (HKS) üzerinden doğrulanıp doğrulanmadığı kontrol edildi.

Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan, Ticaret Bakanlığının tüketicileri korumak için ramazan ayı öncesinde denetimleri sıklaştırdığını söyledi.

Ramazan ayı öncesinde fahiş fiyat artışlarının olumsuz etkilerinden tüketicileri korumak için denetimlerin yapıldığını belirten Tan, " Fiyat etiketlerinde yer verilen yanıltıcı indirimlerin neden olduğu tüketici mağduriyetinin önüne geçebilmek için yaygın ve yoğun denetimlere devam ediyoruz." dedi.

Ankara Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un gereklerine uygun olarak, haksız fiyat artışları ve yanıltıcı etiket uygulamalarına karşı denetimlerin sürdürüldüğü belirtildi. İstanbul'da ise büyük gıda toptancılarının da denetimden geçirildiği ifade edildi.

BÜYÜK GIDA TOPTANCILARI DENETLENDİ!

Market denetimlerinin yanı sıra, fahiş fiyat artışlarına karşı tüketicilerin korunması amacıyla yapılan çalışmaların, ramazan ayı boyunca da devam edeceği vurgulandı. Vatandaşların, etiket üzerindeki fiyat değişim tarihlerine dikkat etmeleri ve herhangi bir usulsüzlük durumunda e-Devlet ve "Alo 175 Tüketici Danışma Hattı" aracılığıyla şikayette bulunmaları önerildi.

Bakanlık, denetimlerin sadece tüketiciyi korumakla kalmayıp, aynı zamanda dürüst ticaret yapan işletmelerin de haklarını savunma amacı taşıdığını, haksız fiyat uygulamalarına kesinlikle izin verilmeyeceğini belirtti.

Denetimlerin, Türkiye'nin dört bir yanında aralıksız sürdüğü ve ramazan ayı öncesinde daha da yoğunlaştırıldığı aktarıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri