Sarımsak altınla yarışıyor!

Ankara'da kilosu 240 TL'ye satılan sarımsak, yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Vatandaşlar, sarımsağı adeta altınla eşdeğer görüyor.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Ulus semtinde sarımsak, kilosu 290 TL’ye varan fiyatıyla adeta altınla yarışıyor. Vatandaşlar, yükselen sarımsak fiyatlarına anlam şaşırırken, sarımsak neredeyse bir lüks tüketim maddesine dönüşmüş durumda. Yaz başından bu yana ucuzlaması beklenen sarımsak, ağustos ayı itibarıyla hasat dönemine girmiş olmasına rağmen fiyatlar hâlâ cep yakmaya devam ediyor.

HASAT DÖNEMİ FİYATLARI ETKİLEMEDİ

Genellikle yaz aylarında düşüşe geçen sarımsak fiyatlarının bu yıl neden ucuzlamadığı merak konusu. Türkiye'nin önemli tarım ürünlerinden biri olan sarımsağın, özellikle Kastamonu ve Taşköprü bölgesinde üretimi yoğun olarak yapılıyor. Bu yılki hasat dönemine girmiş olmamıza rağmen, sarımsak fiyatları beklenen seviyelere düşmedi. Ankara’nın çeşitli semt pazarlarında da benzer fiyat artışları gözlemleniyor. Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz Keçiören Gazino Salı Pazarı’nda sarımsak 200 TL ve üzeri fiyatlarla tezgahlarda yerini alıyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri