Şimşek, Almanya'daki yatırım buluşmasını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya'da düzenlenen yatırım buluşmasında büyük şirketlerin yöneticileri ve yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmeleri değerlendirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya'da düzenlenen yatırım buluşmasında büyük şirketlerin yöneticileri ve yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmeleri değerlendirdi.Şimşek, Türkiye'ye olan yatırım ilgisinin artarak devam ettiğini ve uluslararası doğrudan yatırımları artırmaya yönelik çalışmaların yoğunlaştığını belirtti.

Almanya'nın önde gelen düşünce kuruluşlarından Stern Stewart Institute'nün 2024 Zirvesi'ne katılan Bakan Şimşek, 24 saat süren yoğun toplantılar kapsamında birçok büyük şirket yöneticisi ve yatırımcıyla bir araya geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini ve Türkiye'nin sunduğu ekonomik fırsatların yatırımcılar tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Şimşek, "Türkiye'ye olan ilgi artarak devam ediyor. Uluslararası doğrudan yatırımları artırmak esas hedefimiz ve bu doğrultuda çabalarımızı yoğunlaştırıyoruz" dedi. Uluslararası yatırımcılarla gerçekleştirilen bu görüşmelerin, Türkiye'nin küresel yatırım fırsatlarını değerlendirmesi ve ekonomiyi güçlendirmesi açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri