Son dakika! Kira artış oranları belli oldu

Ağustos ayına ilişkin enflasyon verilerinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanmasıyla birlikte, eylül ayında kiracılara uygulanabilecek tavan zam oranı da netleşti.

12 aylık enflasyon ortalamasına göre belirlenen zam oranı, eylül ayı için yüzde 64,91 olarak gerçekleşti.

YÜZDE 25’LİK TAVAN ZAM UYGULAMASI SONA ERDİ

Son iki yıldır konut kiralarında geçerli olan yüzde 25’lik tavan zam uygulaması, Temmuz 2024’te sona ermişti. Bu düzenleme, özellikle konut kiracıları için sınırlayıcı bir unsur olarak devreye girmişti, ancak temmuz ayıyla birlikte bu uygulama sona erdi. Temmuz ayında belirlenen tavan zam oranı yüzde 65,07 olurken, ağustos ayında ise bu oran yüzde 65,93 olarak belirlenmişti.

EYLÜL AYINDA KİRACILAR İÇİN TAVAN ZAM ORANI YÜZDE 64,91

Ağustos enflasyon verilerine dayanan eylül ayı tavan zam oranı, yüzde 64,91 olarak açıklandı. Bu oran, hem konut kiraları hem de iş yerleri için uygulanacak. Kiracılar, bu oran doğrultusunda kira artışlarıyla karşı karşıya kalacak. Enflasyon verilerinin yüksek seyretmesi, kira artışlarına da yansıyarak kiracıları zorlayacak bir dönem başlatabilir.

HEM KONUTLAR HEM İŞ YERLERİ İÇİN GEÇERLİ

Eylül ayında uygulanacak olan tavan zam oranı, hem konut kiracıları hem de iş yerleri için geçerli olacak. Bu oran, kira kontratları yenilendiğinde kira artışlarına uygulanacak üst sınırı belirliyor. Yüksek enflasyon ortamında kira artışlarının sınırlı tutulması, kiracılar için önemli bir konu olmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri