SPK bülteninde halka arz haberi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ'nin halka arzına onay verdi.

SPK'nın resmi bültenine göre, Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 16,20 TL fiyatla halka arz başvurusu onaylandı.

Ayrıca, Mondi Turkey Oluklu Mukavva Kağıt ve Ambalaj Sanayi AŞ'nin 699 milyon 360 bin 537,32 TL, Demisaş Döküm Emaye Mamulleri Sanayi AŞ'nin 100 milyon TL tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusu ile VBT Yazılım AŞ'nin 91 milyon TL bedelsiz sermaye artırımı başvurusu da SPK tarafından onaylandı.

SPK, ayrıca çeşitli şirketlerin sermaye artırımı ve borçlanma aracı ihracı başvurularını da onayladı.

Aynı zamanda, Fibabanka AŞ Arena Bilgisayar Birinci Varlık Finansmanı Fonu'nun kira sertifikası ve VDMK ihracı başvurusu da SPK tarafından onaylandı.

Kurul, Turk Fone Telekomünikasyon Hizmetleri Tic. Ltd. Şirketi'ne 155 bin 567 TL, Boğaziçi Beton Sanayi ve Ticaret AŞ (BOBET) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili bir kişiye 69 bin 783 TL idari para cezası uyguladı.

Bunun yanı sıra, SPK "hmd", "hmdfx", "hmdsystem", "hmdtr" ve "hmdinvestment" uzantılı internet sitelerinin içerik sağlayıcıları ve 9 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

SPK, Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığını tespit ettiği 59 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasına hükmetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri