Süt ve süt ürünlerine gelen zam tüketicileri mağdur ediyor! Yoğurt el yakıyor!

Son dönemde gıda sektöründe yaşanan fiyat artışları gelir düzeyi düşük olan vatandaşları direkt etkiliyor. Özellikle bu zamlardan mağdur olan kesim ise emekliler.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Yüksek enflasyon, döviz kurundaki artış, hammadde maliyetleri ve işçi giderleri gibi birçok kaleme gelen zam gıda sektörünü vurdu. Son dönemde gıda sektöründe yaşanan fiyat artışları gelir düzeyi düşük olan vatandaşları direkt etkiliyor. Özellikle bu zamlardan mağdur olan kesim ise emekliler.

En düşük emekli maaşının artırılmasına ilişkin düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda geçtiğimiz günlerde kabul edildi. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira oldu. Ancak yapılan zam birçok emekliyi mutlu etmedi. Çünkü Türkiye’de gıda sektöründe yaşanan kriz gittikçe derinleşiyor. Temel gıda ürünlerine gelen zam emekliler başta olmak üzere birçok vatandaşı olumsuz etkiliyor.

SÜT ÜRÜNLERİ UÇTU!

Temel gıda maddelerinden olan süt, peynir ve yoğurt cep yakıyor. Tüketiciler, market raflarında karşılarına çıkan yeni fiyat etiketleriyle karşılaşırken, zam oranları da dikkat çekici düzeyde. Süt ve süt ürünlerine gelen zam tüketicileri mağdur ediyor.

NEDEN ZAM GELİYOR?

Üreticiler, maliyetlerdeki artışları ve tedarik zincirindeki sorunları gerekçe göstererek zam yaptıklarını belirtiyorlar.

YOĞURT CEP YAKIYOR!

Ünlü zincir marketlerde 3 kilogram yoğurdun fiyatı 250-300 lira arasında, 1 kilogram süzme yoğurt 80 lira, 1 litre sütün fiyatı ise 35-40 lira arasında değişim gösteriyor.

Beyaz peynirin kilosu 300 lira olurken, kaşar peynirinin fiyatı ise 300-400 lira arasında değişim gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri