Tatilcilerin yeni gözdesi: Karavan tatilinin maliyeti ne kadar?

Tatil alışkanlıkları değişiyor. Otel ve pansiyon seçenekleri dışında vatandaşların yeni gözdesi karavan tatili… Peki, karavan tatili kaça mal oluyor? İşte detaylar…

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Havaların ısınmasıyla tatil sezonu açıldı. Birçok vatandaş tatil için farklı seçenekleri denemeye başladı. Otel ve pansiyon seçenekleri dışında vatandaşların yeni gözdesi karavan tatili oldu.

Otel fiyatlarındaki artış birçok tatilciyi karavan tatiline yönlendirdi. Karavanın daha az maliyetli olmasının yanında, sınırsız konaklama alanı sağlaması, konforlu ve avantajlı bir tatil seçeneği sunması tercihler arasında yer alıyor. Peki, karavan tatili ne kadara mal oluyor? İşte detaylar…

KARAVAN FİYATLARI DA UÇTU!

COVID-19 salgınından sonra doğada zaman geçirmek isteyen vatandaşların sayısı daha da arttı. Karavan tatilini tercih eden tatilciler karavan için yüklü bir miktar ödemek durumunda kalacak.

İKİNCİ EL KARAVAN FİYATI 200 BİN TL'DEN BAŞLIYOR!

Karavanın boyutu, markası, iç tasarımı, kullanılan malzemeler ve ekstra özellikler gibi faktörler fiyatı etkiliyor. Basit bir karavanın fiyatı 300 bin TL’den başlayabilirken, daha lüks ve büyük modeller binlerce dolara kadar çıkabilir. İkinci el karavan fiyatları ise 200 bin TL’den başlıyor.

KİRALIK KARAVAN ÜCRETLERİ NE KADAR?

Sezonluk karavan hizmeti almak isteyenlerin sayısı da oldukça fazla. Kiralama ücretleri çekme karavanda 2 – 3 bin lira arasında, motokaravanda 3 bin 500 ila 4 bin lira civarında.

PARKLARDA KONAKLAMA ÜCRETİ NE KADAR?

Kamp alanları için de günlük bir ücret ödeniyor. Parklardaki konaklama ücretleri de 700 ila 1000 lira arasında değişiyor. Fiyat tamamen şehre ve ilçeye göre de değişkenlik gösteriyor.

Karavan günlük yer bedeli 500 liradan başlıyor. Ayrıca kişi başı ücrette alınıyor. Kişi başı ücret ise ortama 500 lira. Çocuklar için ücretlendirme 0-5 yaş ücretsiz, 6-11 yaş yüzde 50 ücret, 12 yaş ve üzerinden tam ücret olarak alınıyor.

Bir hafta tatil yapacak 4 kişilik ailenin tatil maliyeti ise şöyle; 7 gün için karavan yer bedeli, 3 bin 500 TL, 4 kişilik yetişkin bir ailede fertler ise toplamda 14 bin TL ödeyecek. Çocuklardan günlük ücret alınmıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri