TBMM, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zam oranını kabul etti: Emekliler için yeni süreç başladı

SSK ve Bağkur emeklilerinin zam oranının yüzde 49.25'e yükseltilmesi TBMM'den geçti.

SSK ve Bağkur emeklilerine yapılan zam sonrasında maaşlar, ilk aşamada yüzde 37.57 oranındaki zamlarla ödenmeye başlandı. Yüzde 5’lik refah payı artışının hesaplara yatması beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan SSK ve Bağkur emeklilerinin zam oranının da memur emeklileri ile aynı orana gelmesi kararı aldıklarını söyleyerek zam oranının yüzde 49.25 olduğunun müjdesini vermişti.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında, çalışma hayatına ilişkin önemli bir madde kabul edildi. Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylama sonucunda, SSK ve Bağkur emekli maaşlarındaki artış oranının yüzde 49,25'e yükseltilmesi kabul edildi.

Meclis Genel Kurulu'nda teklif üzerinde gerçekleştirilen çalışmalar sırasında, 7. maddeye ilişkin yapılan değişiklik önergesi kabul edildi. Söz konusu madde kapsamında, SSK ve Bağkur emekli maaşlarındaki artış oranı ocak ödeme dönemi itibarıyla yüzde 49,25 olarak güncellendi.

Güncellenen ücretlerle birlikte oluşan fazlalıklar yarından itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak.

TBMM'de ayrıca Asgari ücrete devlet desteğinin 700 TL'ye çıkması ve kısa çalışma ödeneğinin 450 güne indirilmesi kararları da kabul edildi. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak bu gelişmeleri duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri